Gavekurve/Firmagaver - Vist eksempel 589,-

Gavekurve/Firmagaver - Vist eksempel 759,-

Butikken i Ro's Torv

Kaffekvalitet generelt

FORKLARINGER

Grade 1:
Grade1 er den højeste gradesortering der kan opnås og fortæller hvor mange urenheder der accepteres i råkaffen.
Urenheder kan være skaller, rådne bønner, grene, biller ett. Urenheder kan ødelægge kaffesmagen. Eksempeltvis kan en enkelt bønne der er rådden - en såkaldt "stinker" ødelægge smagen i en hel kande kaffe.
Grade 1 accepteres der ikke andre urenheder end knækkede bønner.
Bemærk at grade-systemet ikke angiver bønnestørrelse.

Bønnestørrelse:
Størrelsen på bønnen afgør i de fleste tilfælde smagen. De største bønner er de fuldmodne bønner og disse er eftertragtede fordi de har mest smag. Eksempelvis er umodne bønner og overmodne bønner mindre end fuldmodne bønner.
Størrelsen angives i Sceensize eller i to forskellige klassifikationssystemer: Det engelske og det spanske.
Ved de engelske system inddelse størrelserne i AA plus (AA+) (nogle gange misvisende kaldet AAA), AA, A, AB, C og E, hvor AAA er den største sortering. AAA svarer nogenlunde til screensize 19/20.
I det Spanske system har man Supremo som den største sortering efterfulgt af Exselso helt ned til Scandinavia som ligger omkring screensize 14. Supremo svarer til en screensize 18/19.

Højtgroet vs. Lavtgroet.
Jo højere vi er over havets overflade, jo kolder er klimaet. Jo køligere det er , jo langsommere gror kaffen. Er vi over 1000m højde bliver bønnen generelt tungere, hårdere og mere kompakt.
Denne type bønner kalder man efter det engelske system SHG (Strictly High Grown) eller SHB (strichtly Hard Bean).
I det spanske system kaldes det Altura.
Dette kræver speciel opmærksomhed når man rister kaffen da kaffen skal tilføres energi på en anden måde end for lavtgroet kaffe. På I-Roast er der derfor 2 indstillinger. 1 til lavtgroet og 1 til højtgroet. Disse indstillinger kan så varieres i tid og dermed ristegrad.