Gavekurve/Firmagaver - Vist eksempel 589,-

Gavekurve/Firmagaver - Vist eksempel 759,-

Butikken i Ro's Torv

Espresso

ESPRESSO, RISTRETTO, LUNGO.

For at kunne orientere sig i espressobrygningens kunst kan det ofte være en stor hjælp at kende til de tre begreber Ristretto, Espresso og Lungo. Dette gælder i særdeleshed når du skal opnå optimal ekstraktionstid.

Ristretto.

En ristretto er en kort espresso der fylder ca. 1/3 dele af en espressokop inklusiv crema.
Dermed trækker man kun det søde af kaffen ud og undgår bitterstofferne der fremkommer længere ind i ekstraktionen.
Ekstraktionstid: 15-18 sekunder.

Hvor anvender jeg en Ristretto?
Anvend ristretto hvor sødme foretrækkes.
Mange nyder en dobbelt ristretto som lige kan være samme kop.

Espresso.

En espresso er en optimal balance mellem bitterhed, sødme og krop.
Espresso fylder 2/3 dele af en espressokop inklusiv crema. Dette svarer til ca. 3,5 cl.
Ekstraktionstid: ca. 20- 25 sekunder.

Espresso
Nyd en espresso med eller uden sukker eller anvend den som base i en Latté, Cappuccino eller cafe au lait.

Lungo.

En lungo fylder koppen helt til kanten inklusiv crema. Dette tager længere tid hvilket trækker mere bitterhed ud af smagen.
Ekstraktionstid: 25-35 sekunder.

Hvor anvender jeg en Lungo?
Du kan med fordel anvende en lungo hvor den skal balancere større mængder mælk eksempelvis Latte, cafe au Lait i glas der er større end 26 cl.
Bitterheden giver ofte en bedre balance i smagen blandet med større mængder mælk end espresso.